Szétnyílt hasizom torna edzésünk egyre jobban kedvelt edzés program. Nagyon fontos a speciális és megfelelő gyakorlatok betartása.

Vezető személyi edzőnk, Szakál Kata foglalkozik a LoveYourBelly – Szétnyílt hasizom torna edzés programmal, az egyéb személyi edzés programok mellett. Próbáljátok ki, nagyon hatásosan tud segíteni a lapos has elérésében. Szétnyílt hasizom esetén személyi edzőink betartják az egyéb edzésekre vonatkozó irányelveket, azaz pl. ezek közben nincs préselő és gördülő mozdulat.

Szétnyílt hasizom torna privát edzőterem stúdióban Budapest 11. 13. és 3. kerület

LoveYourBelly – Szétnyílt hasizom torna bemutatkozás

Szétnyílt hasizom torna – LoveYourBelly módszer

A LoveYourBelly módszer kifejezetten a Rectus Diastasis (szétnyílt hasizom) rehabilitációjára, vagyis összezárása került kidolgozásra. Várunk bármelyik privát edzőterem stúdióban a 4 közül a Budapest 11. 13. és 3. kerületben.

Mit is jelent a Rectus Diastasis: Szétnyílt hasizom

A hasfalat középen függőlegesen a linea alba zárja. Ez egy vastag , tömött rostos kötőszövetünk , valamint a has izmainak egyik tapadási helye. Rectus Diastasis (szétnyílt hasizom) esetén ez a szövet megnyúlik, elvékonyodik, aminek hatására az egyenes hasizmok eltávolodnak egymástól. Ezt bizonyos élethelyzetek idézhetik elő. mint pl a várandósság, nehéz súly emelése, laza kötőszöveti állomány.

A ‘kismama torna’ edzésprogramunk alatt is olvashattál arról, hogy várandósság esetén a szervezetben relaxin hormon termelődik, mely hatására a szövetek, szalagok lazulnak (készül a szervezet a méh növekedésére, valamint a szülésre). Ennek termelődése a szülés után leáll. A szülést követően a 6 hetes kontrollon sajnos nagyon kevés orvos vizsgálja a hasfalat, így a statisztikák azt mutatják, hogy minden második nőnek szét van nyílva a hasfala.

Szülést követően a linea alba nem képes minden esetben visszanyerni eredeti állapotát (szélesség és vastagság), és ennek következtében az egyenes hasizmok szétcsúszva / oldalra csúszva maradnak és egy rés keletkezik a hasfal közepén.

Képzelj el pl egy avokádó magot.  Ez esetben a has izmai csak megfelelő edzéstechnikával fejleszthetőek, ezt tanítom meg Neked a  LoveYourBelly tréningeken.

Szétnyílt hasizom torna Budapest 3. és 13. kerület
LoveYourBelly – Szétnyílt hasizom torna

Milyen tünetei lehetnek a szétnyílt hasizomnak?

esztétikai tünetek:

 • ’terhes vagy kötény has – Szülés után 6 hónappal is terhes hasunk van. Reggel ha felkelsz még lapos, de ha megiszol egy pohár vizet megnő a has, vagy estére úgy nézel ki, mintha 4 hónapos terhes lennél. (az egyenes hasizom teljes hosszán)
 • terhelés hatására (hasprés) ‘házikó tető’ vagy kúp forma a köldököd feletti részen
 • edzel a hasadra, de semmilyen, vagy csak minimális eredményt érsz el
 • szemmel látható bélmozgás

élettani tünetek:

 • derékfájdalom: háti / ágyéki szakaszon
 • hátfájás
 • medence: gáti terület gyengesége
  • hüvelyfali gyengeség
  • záróizmok gyengesége
  • aranyér
  • méhsüllyedés
 • sérv: köldök vagy hasfali vagy porckorong
 • gátizom gyengeség

A szétnyílt hasizom NEM FÜGG attól, hogy ki mikor szült. A kor előrehaladtával lassabb a folyamat, de lehetséges.

Honnan tudhatod, hogy Neked is szét van -e nyílva a hasfalad? Hogyan ellenőrizheted? — önvizsgálat

Feküdj le hanyatt fekve a talajra, húzd fel a két lábad, úgy hogy a talpad a talajon legyen. Az egyik kezed mehet a tarkóra, a másikat tedd a köldököd felé. Végezz egy hasprést, fújd ki a levegőt és tartsd meg egy picit ezt a pozíciót. A kezed mely a köldöknél van, zárd össze az ujjakat, tenyered magad felé nézzen és két ujjat süllyessz a köldöködbe (hasüreg irányába). A köldök az ORIGO, ott a legnagyobb a természetes nyílás, de ha a két ujjad be tudod süllyeszteni egyenes hasizmaid között, akkor Téged is érint a szétnyílt hasizom problémája. Ne ijedj meg, ezen tudsz változtatni.

Mi is az a LoveYourBelly – Szétnyílt hasizom torna?

Elengedhetetlen módszer a törzs- és a has izomzat regenerálásához. Nem csak egy egyszerű torna, hanem egy olyan kulcs, amivel biztonsággal tudod bármilyen sportágból kiválasztani azokat a gyakorlatokat, amiket végezhetsz.

Szétnyílt hasizom torna 3. kerület

A módszer elsajátítása ajánlott:

 • hát- és derékfájdalommal küzdőknek
 • terhesség utáni mielőbbi regenerálódás miatt
 • ha mozgásban gazdag, aktív életmód esetén, torna mellett is nagy a hasad
 • köldöksérv, gerincsérv, porckorongsérv esetén
 • kismamáknak (a 2. trimesztertől, a módszer tartalmaz külön kismama tananyagot is, mely a terhesség alatt biztonságosan végezhető)
 • aki túlsúlyos
 • és mindenkinek, aki szeretne egészségesebben élni, és egészséges, szép, lapos, izmos hasra vágyik

További képek és videók.

A Rectus Diastasis csak a nőket érinti?

Nem, a férfiaknál is diagnosztizálható a szétnyílt hasizom. Hisz elég az edzőteremben egy rosszul megválasztott hasizom gyakorlat, vagy túl nagy súly helytelen megemelése. Valamint elhízás, derékfajdalom, hasfali műtét, sérv és ’sörhas’ esetén is ajánlott egy vizsgálat. Férfiakat is nagy szeretettel várok, kizárólag egyéni tréningre, szétnyílt hasizom tornára.

Hogyan képzeld el a szétnyílt hasizom torna programot, tréninget?

 • -Megvizsgálom a hasfalad, és kategorizálom a sérülést
 • -Majd beszélünk a a has anatómiájáról, izom felépítéséről, funkciójáról, szerepéről és a Rectus Diastasisról.
 • -Kategóriádnak megfelelően bemutatom a gyakorlatokat és megtanítom Neked őket, hogy otthon a megbeszéltek alapján és gyakorisággal tudd gyakorolni.
 • -A hasizom erősítés mellett mutatok Neked hát, mell és comberősítő gyakorlatokat, és beszélünk a helyes légzésről – edzés közben.
 • -Fontos, hogy beszéljünk a mindennapi életben előforduló tevékenységekről, melyek csak rontják / ronthatják a hasizmaid állapotát, bemutatom a helytelen és helyes mozdulatokat.

  Itt mindenki nagyon meg szokott lepődni, hogy a legtöbbet automatikusan rosszul csináljuk kisgyermek korunk óta. De fontos, hogy diagnosztizáljuk a problémát, és otthon azon legyünk, hogy egyre többször jusson eszünkbe, hogy is kell (ene) helyesen kivitelezni. (pl agyból való felülés).

 • -A tréning végén beszélgetünk a táplálkozásról. Mit lehet és mit nem, valamint, hogy mi ajánlott.

A tréning interaktív, ha közben bármikor bármi kérdésed van, felteheted és én a tudásomnak és kompetenciámnak megfelelően válaszolok rájuk. Egyéni tréningen 1-1.5 óra alatt, kiscsoportos tréningen 2-2,5 óra alatt elsajátíthatod a gyakorlatokat és megkapod mellé a tanfolyam anyagát is PDF formában.

Személyre szabott tréning után otthon gyakorolhatsz.

A tréning elméleti tudást ad és csak egyetlen alkalommal kell eljönnöd, a gyakorlás ezek után az otthonodban történik. Ha elakadsz, nyugodtan keress meg. Az első találkozásunk után körülbelül 3 hónappal újra találkozunk és megnézem mennyit javult a pocid állapota, nagyon szép és jó eredmények vannak, legtöbben kategóriát ugranak és ez esetben adom a további gyakorlatokat. Sokan a hát és derékfájás enyhüléséről, megszűnéséről mesélnek. A testünk mindig meghálálja, ha foglalkozunk vele.

És hogy mi a titok? Nincs titok, csak csinálni kell 🙂

Ha szeretnél eljönni egy tréningre, vagy a legközelebbi tanfolyam időpontjára vagy kíváncsi, jelentkezz be a programjainknál a LoveYourBelly -re és felveszem Veled a kapcsolatot.

Amennyiben a 3. kerület kényelmesebb lenne, akkor keressetek meg a Feelwell Centrumban a Fő tér mellett.

Nézzétek meg ezt a kellemes környezetben felvett videót a gyakorlatokról, aztán jelentkezzetek be hozzánk a 4 privát edzőterem stúdió egyikébe a 11. 13. és 3. kerületben, segítünk mindenben.

Vissza a főoldalra a Szétnyílt hasizom torna oldalról.

Translate »