A gerinctorna egyre népszerűbb a fitness programjaink között.

Személyi edzőnk, Lilla foglalkozik a gerinc programmal, az egyéb személyi edzés programok mellett. Próbáljátok ki, nagyon hatásosan tud segíteni a fájdalom gyorsabb megszüntetésében és a regeneráció felgyorsításában. Érdemes elolvasni a hosszú leírásunkat is, mert mindenki magára ismerhet, hogy van-e szüksége gerinctornára.

Gerinctorna, nyaki gerinctorna

Budapest 11. 13. és 3. kerületben és Székesfehérváron a SHE Fitnessben

gerinctorna, budapest, kerület, székesfehérvár, fitness

Gerinctorna gyakorlatok bevezető

Az alábbiakban leírjuk a gerinctorna lényegét, szükségességét és körülményeit.

Gerincünk

Az iskolában, biológia órán beszéltünk arról, hogy bizony testünket négylábú életmódra „tervezték”. A két lábra állással az ember megváltoztatta ezt, így gerincünk optimális, négy végtagú alátámasztása megszűnt.

Nyilván nem tudjuk visszaforgatni az idő kerekét, és nem is szeretnénk visszamászni a fára! Ehhez a megváltozott testhelyzethez alkalmazkodtunk, sajnos sokszor meg is fizetjük az árát. Ha nem törődünk gerincünk egészségével, karbantartásával, nagyon sokféle betegségnek, degeneratív testi-lelki elváltozásnak leszünk áldozatai.

Otthoni gerinctréning, hétköznapi karbantartás,

Mi emberek példát vehetünk az állatok testmozgásaiból. Mire gondolok itt? A macskák, kutyák gyakran nyújtózkodnak. Ilyenkor mikor kinyújtóznak javul a vérkeringés, a szervek vér ellátása. Ez a megfigyelés bizonyítja, hogy a gerinc hatással van az idegrendszerre is. Nyújtózzunk tehát mi is többször, álljunk fel a számítógép mellől, mozgassuk át nyakunkat, vállainkat! Már ezzel a kis odafigyeléssel sokat tehetünk gerincünk egészségéért! Sokat segítenek a nyaki gerinctorna gyakorlatok is fejkörzéssel és nyakhajlításokkal. A nyaki gerinctorna minden reggel ajánlatos, nagyon jól beindítja a keringést is és felkészíti az embert az egész napos munkára.

Kiknek javasolt a gerinctréning?

Egyszerű a válasz: MINDENKINEK! Ha olyan szerencsés vagy, hogy eddig meg nem hagytak testeden-lelkeden lenyomatot a hétköznapi élettel járó kihívások, akkor a sokszor emlegetett prevenció, azaz megelőzés érdekében vegyél részt olyan órán, edzésen, ahol központi szerepet kap a gerinc, törzsizomzat erősítése!

Gerinctréning programunk

Gerinctorna Budapest 13. és 3. kerület
Gerinctorna SHE Fitness – Budapest 3., 11., 13. kerület és Székesfehérvár

Személyi edzéseim során is mindig betervezek egy olyan szakaszt, amikor a gerinc- törzsizomzat (hát, has, farizom) nyújtásara, erősítésére fókuszálunk. A mindennapi gerinctorna kifejezetten javasolt olyan vendégeknek, Nőknek (nálunk kizárólag női edzések folynak), akik már sajnos küzdenek valamilyen ízületi-, gerincproblémával. Kitartó edzéssel javítani lehet a már elkezdődött deformitásokon.

A SHE Fitness személyi edzés órán nagyon sok nyújtást, mobilizálást, átmozgatást csinálunk. Az első edzés alkalmával felmérem vendégem egészségügyi állapotát, gerincének, ízületeinek státuszát, és megfelelő gyakorlatokat alkalmazva helyreállítom az elindult negatív folyamatokat. A gerinctréning nagyon komplex, sok gyógytorna-jóga-pilates elemet gyúrok össze. Visszautalok itt a cica-kutya pózra, hiszen az állatok ösztönösen, de nem véletlenül csinálják ezeket. Vendégeim már jól ismerik és szívesen végzik azokat a gyakorlatokat (pl. lefelé néző kutyapóz) melyek áldásos hatásait már az első órán megtapasztalják.

Egyéni vagy  csoportos foglalkozás

Lehetőség van egyéni vagy csoportos gerinctréning programra. Egyéni órán, azaz személyi edzés keretében komolyabb elváltozásokat (gerincsérv) is vissza lehet szorítani, meggyógyítani. Klienseim között vannak gimnazista 14-16 éves lányok és 65 éves hölgy is. Az iskolás években gyógyírként hatnak a gyakorlatok, mivel sokszor gerincferdüléssel, görbe háttal, beszűkült mellkassal, előreesett vállakkal, fájdalom érzettel jelentkeznek hozzám a lányok. A heti 2-3 személyi edző által segített alkalmon kívül nagyon hasznos, ha beépítjük a mindennapi gerinctorna gyakorlatokat a reggelünkbe. A reggeli gerinctorna különösen hasznos, hogy az alvás közben aránylag beállt háti, nyaki és csípő tájéki csigolyákat , izmokat és ízületeket átmozgassuk. Ezzel az egész nap sokkal könnyebb lesz.

Az életkor előre haladtával pedig szintén létfontosságú a gerinc rugalmasságának fenntartása, az említett gyöngysor, gyöngyszemek épségének megőrzése.

Egy keleti mondás szerint, minél tovább megtartod gerinced rugalmasságát, annál tovább maradsz lélekben is fiatal!

Amennyiben a 3. kerület jobban útba esik Neked, szeretettel várunk a SHE Fitness 3. kerületi stúdiójában a Feelwell Centrumban.

Gerinctorna, nyaki gerinctorna oldalról vissza a főoldalra

Translate »