Az Online edzés során tónusos izomzatot hozunk létre tetőtől talpig.

Diéta és edzés lehetséges a SHE Fitness személyi edző csapattal most is, csak online tartjuk meg a privát órákat Skype, Facetime, Messenger, Viber és egyéb felületeken keresztül. Étkezési tanácsokat is megbeszélhetitek a munkatársainkkal, hogy a diéta is megfelelő legyen az életmódnak. Jelentkezzetek Szakál Katánál, aki javasolni fog nektek időpontot és személyi edzőt is, és vele meg tudjátok beszélni az igényeiteket.Több munkatársunk is foglalkozik az alakformáló személyi edzés programunkkal, próbáljátok ki, már egy hónap elteltével fogjátok látni a változásokat.
Több hónap kitartó, rendszeres edzései után pedig el fogjátok érni kívánt alakot!

Online edzés otthon – SHE Fitness

Privát személyi edző segítségével

Online edzés privát személyi edzővel
Online edzés otthon – Személyi edző segítségével

Diéta és edzés lehetséges a SHE Fitness privát személyi edzés segítségével most is, csak online női edzés órákat tartunk Skype, Facetime, Messenger, Viber és egyéb felületeken keresztül. Étkezési tanácsokat is megbeszélhetitek az munkatársainkkal, hogy a diéta is megfelelő legyen az életmódnak. Jelentkezzetek Szakál Katánál, aki javasolni fog nektek privát Online Edzés Otthon időpontot és online személyi edző munkatársat is, és vele meg tudjátok beszélni az igényeiteket. A diéta és edzés nagyon fontos, most kiemelten, hogy nagyon sok időt töltünk a lakásban. A diéta és edzés is szaktanácsot igényel, mert mindkettőben könnyű hibás útra tévedni. A diéta eredményezhet nem kívánt tápanyag összetétel változást és ebből eredő problémákat. A házi edzés pedig kihozhat olyan sérüléseket, amiktől a mostani járványos időszakban kiemelten tartózkodni kell! Miért? Mert nagyon nehéz ilyen problémákra segítséget találni mostanában, amikor az egészségügynek a járvány dolgaival kell kiemelten foglalkozni.

Nézzétek meg az online edzés otthon videónkat a Facebook oldalunkon. Megnézhetitek, hogy milyen egyszerűen lehet követni az edzői tanácsokat. A videó bemutatja ezt az edzésfajtát mind vendég, mind személyi edző szempontból. VIDEÓ >>>

Online edzés otthon

Hogyan kezdjem el? Milyen edzésformát válasszak? Mennyit mozogjak?

A jelenlegi járványügyi helyzetben az embereknek rengeteg ideje szabadult fel, és ezzel párhuzamosan rengeteg online edzés otthon tartalom jelent meg ingyenes és fizetős formában. A teljesség igénye nélkül választhatunk online HIT edzés, jóga, saját testsúlyos edzés, core tréning, stretching, cardio és számos challenge közül. Mégis mi lehet ezzel a probléma?

Ezen tartalmak jelentős százaléka könnyen hozzáférhető és elérhető nagy tömegek számára, ezzel ki is zárva a személyre szabottságot, és az egyéni igények figyelembevételét. Teljesen más terhelésre és gyakorlatokra van szüksége egy kezdőnek, egy fiatalnak, a senior korosztálynak, egy olyan embernek, akinek sérülései vannak, és annak is, aki eddig is rendszeresen mozgott.

A választás megkönnyítése, és a sérülések elkerülése végett összefoglaltam 5 kérdést, amelyek segíthetnek.

  1. Milyen volt az életmódom eddig? Sportoltam-e ezelőtt?

Az egyik nagyon fontos kérdés, hogy mozogtál-e azt megelőzően, hogy a lakásban ragadtál volna. Az egyik legfontosabb edzői alapelv a folyamatosság és fokozatosság elve! Nem kezdhetsz neki meggondolatlanul semmilyen edzésnek úgy, hogy 20 éve nem mozogtál. A ma felkapott HIT, INSANITY és CROSS edzések, de akár egy sima saját testsúlyos erősítő online edzés otthon is komoly terhelés a szervezeted számára. Fel kell készíteni a szív és érrendszered, az izomzatod, a tüdőd, az ereid….MINDENT.

Amennyiben kezdő vagy, vagy újrakezdő, mindenképpen saját testsúllyal, pici 1-2kg-s súlyokkal, gumiszalaggal, TRX-el, fit ballal végezhető gyakorlatsorok közül válassz, ahol az adott gyakorlatnál többféle nehézségi fokot is bemutatnak. Amennyiben már edzettél a karantén előtt is, akár haladó vagy, bátran használhatsz majd nagyobb súlyokat, magas ismétlésszámokat tartalmazó online edzéstervet.

  1. Melyik korosztályba tartozom?

Banálisan hangzik, de nagyon fontos. A fiatalabb korosztály ízületei és izomzata sokkal rugalmasabb, a szív és érrendszere, légzőszervei sokkal jobban terhelhetőek.  Amennyiben elmúltál már 50 éves és a senior korosztályhoz tartozol, kerülnöd kell az ugrálásokat, a túl sokáig tartó nagyon magas intenzitású terhelést, a nagy ellenállásokat, és a hirtelen testhelyzetváltozásokat. Fokozottan kell figyelned a gerinced védelmére, és inkább saját testsúllyal, kis ellenállással, nagy ismétlésszámmal, fit ballal, gumiszalaggal, preventív módszerekkel kell edzened. Ez nem azt jelenti, hogy nem fogsz elfáradni, csak nem feltétlenül kell 40 centis dobozokra felugrálnod, és burpeezned.

  1. Van-e bármilyen sérülésed?

Amennyiben bármilyen sérülésed van, NEM AJÁNLOTT semmilyen olyan edzésforma, ami nem személyre szabottan neked lett összeállítva! Ne kezdj el edzéspogramokat térdpanaszokkal, derékfájdalommal, gerincsérvvel, fájó könyökkel, bármilyen keringési problémával! Ezt nem csak ajánlásnak hagynám itt, hanem előírásnak.  Hihetetlen károkat tudsz okozni magadnak, ha olyan edzésprogramba vágsz bele, ami nem neked való. Egy sérüléseket figyelembe vevő online edzésprogram összeállítása nagyon komoly tudást igényel, ezért szakember feladata. Amennyiben kérdésed lenne, ezzel kapcsolatban vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk neked.

  1. Hányszor mozogjak egy héten?

Amennyiben kezdő, vagy újrakezdő vagy, heti 2-3 alkalommal 30-60 percet mozogj kezdésként a mozgás típusától függően. Ne akard 1 hét alatt megváltani a világot, és behozni több évnyi lemaradást. Figyelj a tested jelzéseire! Állj meg, ha úgy érzed, erre van szükséged, vagy tarts akár több pihenőidőt. Próbálj meg kilépni a komfortzónádból, de ne legyen rosszullét a vége. Valami teljesen új dologba vágtad a fejszéd, azaz a tested. Légy türelmes.

Amennyiben már régóta edzel, haladó, rendszeresen sportoló ember vagy, heti 3-4 alkalommal mozoghatsz ugyan úgy, mint azelőtt. Nyugodtan használj megszokott ellenállásokat, intervall módszereket, és terheld magad bátran

  1. Bemelegítés és nyújtás!

Csak olyan online edzés programban vegyél részt, amiben alapos bemelegítés (10-15 p) és nyújtás (10-20 p) is tartozik. Ezek nélkül nem beszélhetünk szakmailag megfelelően összeállított programról.

És végezetül, az egyszerűség nagyszerűség. Ne akarj bosun egy lábon egyensúlyozva vállból nyomást csinálni és szökdelni! Hidd el, az alapgyakorlatok megfelelő variálásával is megfelelő eredményt fogsz elérni!

Várjuk jelentkezésedet és személyi edző csapatunk online áll segítségedre. Próbáld ki, nagyon vidám és hatékony edzések várnak rád.

 

Vissza a főoldalra a privát Online edzés otthon oldalról.

Translate »