Loading...

Szakál Kata ALAPÍTÓ / VEZETŐ SZEMÉLYI EDZŐ

Szakál Kata – Vezető személyi edző, SHE Fitness alapító bemutatkozás

Szakál Kata vagyok, 2016-ban alapítottam SHE Fitness – Privát női fitness stúdiót és azóta vezető személyi edzőként dolgozom.

Viszonylag későn, 16 éves koromban kapott el, az akkor divatos aerobic őrület, ami nagy újdonságnak számított szeretett szülővárosomban, Karcagon. Ebben az időszakban heti háromszor jártam női fitness órákra a helyi művelődési központba, ami beépült teljesen a hétköznapjaimba. A köztes napokon jártam néha a helyi edzőterembe is, ahol általában egyszerre 15-20 ember osztozott a különböző edzőgépeken.

A főiskolai évek alatt már gyakran jártam különböző edzőtermekbe, elhagyva a csoportos órákat, amik nem vették figyelembe az egyén speciális igényeit és adottságait. Ebben az időben modellkedéssel is foglalkoztam hobbi szinten és sok ismerősöm, barátom megkeresett, hogy segítsek az edzéstervük összeállításában. Erre a kérésre elkezdtem segíteni összeállítani a különböző edzésterveket és ekkor fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy ezzel szeretnék foglalkozni a jövőben.

Ennek az álmomnak a megvalósítására még jó pár évet kellett várnom, miközben folyamatosan látogattam edzőtermeket és különböző személyi edzőkkel ismerkedtem meg. Elkezdtem beszélgetni velük a szakmájuk tapasztalatairól és egyre teljesebb képet kaptam arról, hogy melyik irány lesz, amiben majd el szeretnék indulni.

2011-ben férjhez mentem, majd 2012-ben megszületett kisfiunk, Hugó. Amikor kisfiam 2 éves lett, elérkezettnek láttam az időt, hogy megvalósítsam korábbi álmomat és személyi edzőként folytassam a pályafutásomat. Ennek érdekében beiratkoztam a International Wellness Institute – IWI, Magyarország legnagyobb fitness iskolájába, amit 2015-be fejeztem be. Közben számtalan, külföldön már népszerű fitness – funkcionális edzés irányzattal és módszerekkel ismerkedtem meg. Ezt követően elkezdtem privát funkcionális edzés órákat tartani nőknek, még a SHE Fitness – női fitness stúdió megalapítása előtt.

Az előző év tapasztalatai alapján és a vendégeim igényeinek megfelelően, külföldi minta alapján 2016-ban megalapítottam a SHE Fitness – Privát női fitness stúdiót, Budapesten a 13. kerületben. Már az első visszajelzések is nagyon pozitívak voltak, a vendégek a stúdió létezését szájról szájra adták, így egyre több vendégnek tudtunk segíteni a saját céljainak elérésében. Folyamatosan tanulok, képzem magam a fitness ipar újabb és újabb irányzataival, amivel bővítjük a stúdióim szolgáltatás portfólióját.

2018. nagy lépés volt az életemben, amikor megnyitottuk a SHE Fitness óbudai stúdióját és a 13. kerületi stúdiót is egy tágasabb és szebb helyre költöztettük. 2019 márciusában megszületett gyönyörűséges kislányunk Noémi. Tele vagyok célokkal, tervekkel, s alig várom , hogy megvalósíthassam őket.

Köszönöm a családomnak, páromnak és kisfiamnak, kolléganőimnek és hűséges vendégeimnek a támogatást és hogy segítenek az utamon az álmaim megvalósításában.

Ács Móni

Ács Móni SZEMÉLYI EDZŐ

Ács Mónika vagyok, személyi edzőként dolgozom a SHE Fitness óbudai stúdiójában.
Sokat kerestem azt a hivatást, amit végre megtaláltam és amiben kiteljesedhetek. Gyermekkorom óta rendszeres a mozgás az életemben. Számomra a sport egy tökéletes kikapcsolódás, lételem. A kezdeti súlyzós erősítő edzések után megismerkedtem számos edzéstípussal: szeretem az erőnléti edzéseket, legyen szó TRX vagy Kettlebell órákról, szeretem a nyugodtabb jóga órákat vagy épp a nyújtást. Szeretem az állóképességi sportokat, túrázást és futást, kipróbáltam önvédelmi edzéseket, 2 éve hobbim a rúdtánc, 3 éve sportlövészettel is foglalkozom.

Szeretek többféle óratípust megismertetni vendégeimmel, hiszen más az érdeklődésünk, mások az igények, így fontos, hogy a foglalkozások személyre szabottak legyenek. Legyen szó állóképesség fejlesztésről, erőnléti edzésről, egyensúly fejlesztésről vagy nyújtásról. A sport szeretete és a rendszeresség átsegített számos élethelyzeten. Ezt az életérzést és tapasztalatot, amit a sport és mozgás nyújt számomra, szeretném átadni másoknak. Hobbiból hivatás alakult ki. Az évek alatt megszerzett tapasztalataimat szaktudással alátámasztva szerettem volna átadni, ezért elvégeztem az IWI-nél a nemzetközileg is elismert Fitness Instruktor és Personal Trainer képzést, ami után még magasabb szintre tudtam emelni a személyi edzői munkámat. A folyamatos tanulást ebben a szakmában elengedhetetlennek tartom.

Legnagyobb örömömre csatlakozhattam a SHE Fitness csapatához. Egyéni és páros privát funkcionális edzések keretében foglalkozhatok azzal, amit igazán szeretek. Női fitness edzéseim legfőbb célja, hogy a közös testmozgás eredményes legyen, jó hangulatban teljen, személyre szabott és változatos legyen. Szeretném, ha a mozgás egy örömforrás lenne, mindennapjaink része. A közös edzések során szerepelnek saját testsúlyos és funkcionális edzések, erőnléti- és állóképességfejlesztés, illetve nyújtás. Amire legjobban fókuszálunk az egészség megőrzése, az ízületek védelme és jó közérzet kialakítása.

Mottóm: A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.”
(Szent-Györgyi Albert)

Füstös Barbi

Füstös Barbara SZEMÉLYI EDZŐ

Nem titkolt célom, hogy főként a sport világában, de a hétköznapi életben is a megelőzésre, prevencióra kerüljön több hangsúly, így elkerülhetővé válnak a sérülések, mozgásszervi megbetegedések. Szeretnék egészséges(ebb) környezetet, társadalmat formálni, kialakítani munkámmal, hogy ne csak a baj megtörténte után kerüljön sor változásra, hanem sokkal inkább azok előtt. Megfelelő élet- és bioritmussal, prevencióval, mozgással és némi odafigyeléssel a betegségek, sérülések, műtétek számos része elkerülhető. Legyen szó bármilyen célodról, legyél sportoló vagy sem, itt a helyed! 🙂

A sport egészen kiskorom óta jelen van az életemben, én is tornával kezdtem 4 éves korom körül, majd 6 évesen lettem a kézilabda szerelmese, s már akkor is hiperaktív voltam és jól éreztem magamat a sportos környezetben, csapatban. Általános iskolában mindenféle tömegsport, floorball, kosárlabda, labdarúgás és atlétika is szerepelt a délutáni programok között, ahol szép számmal állhattunk dobogóra a versenyekkel is. Ezekkel gimnázium ideje alatt sem hagytam fel,de ekkor már egyértelműen a kézilabdáé volt a főszerep, de így sem szakadtam el a kerületi versenyektől.

Jelenleg 26 éves vagyok és jelentős számú sérülésen túl vagyok. Egészen apró ujjficamoktól kezdve, részleges bokaszalag szakadásokon keresztül a legsúlyosabb térdszalag pótlásokig éltem át sérülést és rehabilitációt, így ilyen témákkal kapcsolatosan gyűjtöttem a pontokat a sportsebészeten évről évre. Utólag visszatekintve csak azért nem bánom, mert tényleg rájöttem mit szeretnék a legjobban az életben munkámnak és az is tisztává vált, hogy ezen sérülések nagy részét elkerülhettem volna én is.

Füstös Barbi személyi edzés 2Azt már 16-17 évesen is tudtam, hogy a sportban szeretnék továbbtanulni. Alapszakon rekreációszervezést és egészségfejlesztést végeztem a Testnevelési Egyetemen. Az évek során nagyon jó alapokat kaptam és szakmai gyakorlatokat végezhettem, nem csak Magyarországon, de Erasmus+ ösztöndíjjal külföldön, Belgiumban is, ahol 2 évet töltöttem kint. Az idő elteltével rájöttem, hogy mennyi mindent meg lehet előzni és lehet befolyásolni csupán tudatossággal és odafigyeléssel.

Ezért köteleztem el magam a prevenció, sérülés megelőzés mellett, melyek alatt nem csak a sportsérülések értendőek, hanem például egy gerincferdülés, bokasüllyedés vagy egy egyszerű derékfájás is, bármilyen mozgásszervi panasz. Jelenlegi tanulmányaimat (Testnevelési Egyetem-Humán-kineziológia Msc szak) számos képzéssel egészítem ki folyamatos továbbképzésekkel, melyeknek köszönhetően teljes egésszé fog állni (előbb-utóbb) az emberi test mechanikája és az, hogy hogyan is tudok én segíteni embereken és megelőzni vagy helyreállítani egy-egy problémát.

Ehhez kiegészítésként szolgál a folyamatban lévő pre-, és rehabilitációs tréner tanfolyam, amelyet sikerrel befejezve még több tudással állhatok majd vendégeim rendelkezésére. De a jó pap holtig tanul, tartja a mondás és a sport, dietetika valamint a hétköznapi élet mindennapjaiban is tartani kell a lépést a korral és az új tanulmányokkal.

A sport és mozgás témakörével karöltve jár a táplálkozás és a pihenés is. Ezekben a témákban is napról napra egyre mélyebbre ásom magam, hogy ne csak saját de mások életét is egészségessé tudjam tenni. Kedvenc stúdiónk mellett ovistornát is tartok több helyen, ahol a 3-6 éves gyermekek mozgásfejlesztését és ügyességét, különböző készségeiket és képességeiket játékosan javítom hétről hétre. A mai napig versenyszinten kézilabdázom és sportolok, immár tudatosabban felépítve az edzéseimet, hétköznapjaimat.

A szabadidőmben nagyon szeretek biciklizni, ahova csak tehetem kerékpárral közlekedem; az aktív kikapcsolódás minden fajtája én vagyok, főleg ha csoportosan csinálom a barátaimmal, akikkel szintén a legtöbb szabadidőmet töltöm a családom mellett. A konyhában is sokszor megfordulok, hogy minél finomabb mindenmentes süteményeket süthessek. Amikor pedig meguntam a “szürke” hétköznapokat felpakolom a hátizsákomat és utazom a nagy világban. 🙂

Kovács Viki SZEMÉLYI EDZŐ

Kovács Viktória vagyok, 24 éves, és jelenleg személyi edzőként és rúdsport oktatóként dolgozom. Sportoló családban nőttem fel. Édesapám jelenleg is testnevelő, és válogatott kézilabdás volt, anyukám is versenyszerűen kézilabdázott, így nem volt kérdés, hogy megpróbálják átadni majd nekem is a sport szeretetét, és fontosságát. 8 éves koromtól kezdve az akrobatikus fitnesz mellett tettem le a voksom, és 10 évig versenyszerűen űztem. Sok magyar bajnoki cím, egy formációban elért világbajnoki cím, és rengeteg élmény tulajdonosa lettem, amit soha sem cserélnék el másra. A 10 év szinte mindennapos edzései után azonban szerettem volna az utamat keresni, és új irányokat találni, így 2 évig csak hobbi szinten sportoltam.

Jártam mindenféle mozgásformára az aerobic kick-box edzéseken át a jógáig. 21 évesen még egy női fitness modell versenyen is elindultam, de a szívem egy, az akrobatikus fitneszhez szinte teljesen hasonlító sportnál kötött ki, a rúdsportnál. 3 évvel ezelőtt úgy mentem le az első órámra, hogy egyből szerelem lett, és tudtam, hogy én ezt oktatni fogom. A rúdsportban is megmérettettem magam, mint minden eddigi sportomnál tettem. Imádok a színpadon lenni, szerepelni, kifejezni önmagam. A magyar bajnokságon amatőr kategóriában a 2. helyet, a profik között pedig a 4. helyet sikerült eddig megszereznem.

Jelenleg a versenyzés picit háttérbe szorult, mert szeretnék maximálisan a vendégeimre, és a rúdsport versenyzőimre koncentrálni. A személyi edző munkámat a rúdsport oktatása után kezdtem. Mindig is vonzott ez a világ is. Amikor 20 évesen a női fitness modell versenyemre készültem, és figyeltem az edzők munkáját a teremben, arra gondoltam, hogy mennyire irigylem őket, hogy az álom munkámat csinálhatják. Éreztem már akkor, hogy könnyen teremtek kapcsolatot, hogy feltölt, ha emberekkel foglalkozhatok, és hogy tudom ösztönözni és motiválni őket.

Első lépésként az élet fintora miatt egy okj-s képzést végeztem el, mint személyi edző, majd 3 évvel ezelőtt a Testnevelési Egyetemre is bekerültem. Jelenleg utolsó éves hallgató vagyok. Számomra az személyi edzői munka hivatás. Szeretném, ha a lehető legtöbb embernek megtaníthatnám, hogy mennyit is ad a sport. A sport több, mint egy erősen ajánlott tevékenység annak érdekében, hogy egészséges maradj, karban tartsd a tested, és a súlyod. A sport segít kikapcsolni, levezetni a napi feszültséget, kapcsolatokat teremt, feloldja a gátlásaid, és magabiztosságot teremt.

Nem hiszek az instant módszerekben, legyen szó bármiről. Az ember csak azt képes becsülni, amiért kőkeményen megdolgozott. Hiszem, hogy mindenki számára van mozgásforma, amiért lelkesedhet, és sikerélménye lehet, csak nem szabad feladni a keresését. Leírhatatlan boldogság és egyben adomány számomra, hogy a létemmel, tanácsaimmal, azzal az energiával és szemlélettel, amit képviselek segíthetek megváltoztatni emberek életet. Privát funkcionális edzéseimen foglalkozom természetesen fogyni vágyókkal, izmosodni vágyókkal, de ezen kívül rúdsportolók erőnléti fejlesztésével, és sérülések rehabilitációjával. Egy lendületes, szókimondó ember vagyok, aki szívvel-lélekkel végzi a munkáját.

Noe Bogi

Noe Boglárka SZEMÉLYI EDZŐ

Noe Boglárka vagyok, 4 éves koromtól kezdve rendszeresen sportolok, hosszú ideig ritmikus gimnasztikáztam és hobbi szinten röplabdáztam. Örömömet lelem a mozgásban, s szeretném, ha ezt az érzést mindenkinek át tudnám adni az edzések alatt. Tanulmányaimat bölcsész karon kezdtem, de hamar rájöttem, nem ez a nekem való út. Mikor megismerkedtem a női fitness világával, rögtön beleszerettem, és tudtam, hogy ezt a pályát kell választanom. Testépítő és fitness személyi edzőként végeztem a Fitness Company-nál.

A sport megtanított küzdeni és arra, hogy sok minden fejben dől el. Számomra a funkcionális edzés nemcsak fizikai munka, hanem önmagunk fejlesztése és feltöltése testi, lelki síkon. A rendszeres mozgás egészségre gyakorolt hatását nem lehet elégszer hangsúlyozni. A test edzettsége, frissessége hat a lélekre is, az ember energikus lesz, boldogabb, mert a rendszeres testmozgás olyan hormonokat szabadít fel melyek a boldogságérzetért felelősek, s optimistábban fogja látni a világot. Személyiség formáló hatása is létezik, hiszen a sport által kitartást, türelmet tanulhatunk, melyekre a mindennapi életben is nagy szükségünk van.

A modern kori emberek nagy százaléka mozgásszegény életmódot él, és helytelenül táplálkozik, ennek következménye az elhízás, a szív és érrendszeri megbetegedések, mozgásszervi és anyagcsere problémák, melyek már egyre fiatalabb korban jelentkeznek.

Női fitness edzéseimen az alakformáláson, az egészség megőrzésén és a prevención kívül nagy hangsúlyt fektetek a jó hangulatra. A privát edzések alatt maximális figyelmet fordítok vendégeimre, a gyakorlatok pontos kivitelezésére. A sport nem életkorhoz kötött, bármikor változtathatunk életmódunkon, de nagyon fontos a fokozatosság és a sérülések megelőzése, ezért a privát funkcionális edzéseimen a gyakorlatok elvégzése előtt alapos bemelegítést végzek a vendégeimmel.

Vidám pozitív embernek, személyi edzőnek tartom magam, ebből adódóan könnyen megtalálom a közös hangot az emberekkel.  Szeretném, ha jelenlegi és leendő vendégeim az órákat pozitív, motiváló környezetben töltenék el, melyek után jóleső fáradtságot tapasztalnak és  büszkének érezhetik magukat, azért mert közelebb kerültek a céljaik felé.

Szeretettel várok, minden kedves vendéget a privát edzésünkre akinek felkeltettem az érdeklődését, és szeretne változtatni jelenlegi életvitelén.

Személyi edző Rebeka

Rádli Rebeka SZEMÉLYI EDZŐ

Rádli Rebeka vagyok, személyi edző, aerobik edző, preventív gerinctorna oktató, BodyBall oktató, diplomás egészségfejlesztő és gyermek fitness edző.

Gyermekkorom óta aktívan sportolok. Az első sportfoglalkozás az életemben a karate volt, amiről hamar kiderült, hogy nem az én világom. Hét éves koromtól kezdtem el akrobatikus női fitness edzésekre járni, egy év után kerültem versenyzői csoportba. Számos országos bajnoki címet szereztem egyéni, illetve csapat versenyeken.  Az életem minden területét a sport irányította, tanulmányaim alatt is arra koncentráltam, hogy érettségi utáni tanulmányaimat sporttudományi területen folytathassam. A gimnáziumi éveim alatt egyébként szertornában is kipróbáltam magam, csapatunkkal országos ötödik helyet sikerült elnyernünk.

Érettségit 2012-ben tettem Kaposváron, majd ezután a Szinergia Üzleti Szakképző iskolában végeztem Aerobik edzőként, majd a következő évben Személyi edzőként Budapesten. Ezek után felvételiztem a Testnevelési Egyetemre, ahol 2018-ban diplomát szereztem Rekreációszervezés-és egészségfejlesztés szakon. Egyetemi tanulmányaim alatt már edzőként dolgoztam, melyre nagyon büszke vagyok. Mai napig a Triacto Fitkid Szakosztályánál foglalkozom gyerekekkel másodállásban. Aki ismer, tudja, hogy mennyire maximalista vagyok. Boldog vagyok, mert egy olyan helyen dolgozhatok, ahol a minőség mindenek előtt jár.

Rádli Rebeka személyi edzőSzakál Katával a SHE Fitness tulajdonosával és vezető személyi edzőjével is így ismerkedtem meg, hiszen kisfiát, Hugót is edzettem ovis csoportomban. Nagyon boldog voltam, hogy bizalmat szavazott nekem és immáron főállásban privát személyi edzőként is tevékenykedhetek nap, mint nap. Stúdiójára és a benne folyó munkára is igazak azok, amik számomra nagyon fontosak. Kulturált környezet, maximális odafigyelés, szakmaiság a kollégák részéről. A stúdióban tevékenykedő edzőkkel maximálisan jó kapcsolatot ápolok. Nálunk nincs versengés, sőt szívesen osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. A napjaim reggeltől estig a privát funkcionális edzések megtartásával telnek, mégsem megterhelő számomra, mert sokszínű feladatköröket látok el. Felnőttekkel, gyerekekkel és szeniorokkal egyaránt foglalkozom.

Vendégkörömet sokféle típusú hölgy alkotja. Különféle célokkal, különböző életkorral érkeztek hozzám. Egy azonban közös bennük. Mégpedig az, hogy lelkiismeretesen hétről hétre találkozom velük a női fitness edzéseken. Számomra az a legfelemelőbb érzés ebben a hivatásban, hogy a közös munkánknak hamar learathatjuk a gyümölcsét. Jó érzés látni azt, hogy emberek az életmódváltásnak köszönhetően milyen rövid idő alatt kivirágoznak, erősebbek lesznek nem csupán testileg, de lelkileg is. Ők azok, akik már biztosan megértették azt, hogy az egészségünkbe fektetni a legkifizetődőbb.

Hosszú távú terveim között szerepel az, hogy a SHE Fitness stúdiójában tovább tevékenykedhessek, magamat tovább képezzem a rehabilitáció és táplálkozástudományok területén, hiszen a modernizált világunk rengeteg olyan kockázati tényezőt rejt, ami sajnos ma a legtöbb embert érinti. Szinte nincs olyan újonnan érkező vendég, aki ne panaszkodna gerincbántalmakra, ízületi fájdalmakra vagy emésztési problémákra, már meglévő betegségekre. Ma egy edző feladata rendkívül sokrétű, szembe kell néznünk azzal, hogy jó eséllyel nem csupán egészséges emberekkel kell foglalkoznunk. A felelősségünk így úgy gondolom hatalmas, de egy lelkiismeretes, munkájára igényes edző mindent megtesz annak érdekében, hogy felnőjön ehhez a feladathoz. Én ennek szellemében dolgozom minden nap, a magánéletemben is edzőként élek, igyekszem jó példakánt szolgálni a környezetemnek.

Mindemellett a vendégeim minden másban is számíthatnak rám. Büszke vagyok arra, hogy eddigi pályafutásom alatt a legtöbb vendégemmel nagyon kellemes kapcsolatot sikerült kialakítanom és új barátokra is leltem személyükben.

Szabó Lilla

Szabó Lilla SZEMÉLYI EDZŐ

A személyi edző hivatást 15 évvel ezelőtt választottam tanári végzettségem mellé. Nagyon jó váltás, döntés volt ez a részemről, mert ebben a munkámban is teljes mértékben kamatoztathatom a pedagógiát, pszichológiát, óratervezést.

Már több mint 10 éve kifejezetten csak női vendégekkel foglalkozom.Ismerem azokat a célokat,problémákat, betegség tüneteket, amiket megtapasztaltam a női fitness edzéseim során. Tudásom bővítése végett elvégeztem több tanfolyamot is, pl. gerinctréning képzést, jógaterápiát. A mai stresszes, mozgásszegény életmód kompenzálására privát funkcionális edzéseimbe mindig beépítek speciális jóga-pilates gyakorlatokat, relaxációs technikákat.

Munkám során nagyon sok női betegséggel találkoztam, ezért döntöttem úgy, hogy ezen a területen is továbbképzem magam. Hormonegyensúly tanácsadóként segítem vendégeimet nőgyógyászati problémák, hormonális betegségek esetén is. Másik speciális szakterület, amiben otthon vagyok a különféle gerinc problémák, derékfájások csökkentése, megszüntetése. Kezdődő gerincsérv esetén is gyors, hatékony terápiát tudok nyújtani. Szívesen foglalkozom olyan hölgyekkel is akik komoly túlsúllyal, keringési ( vérnyomás ) problémákkal küzdenek.

Nagyon fontosnak tarom ebben az esetben a kardió edzést, ami szerves részét képezi az óraknak.  Professzionális kardió gépekkel, folyamatos pulzus ellenőrzés mellett vezetem végig az női fitness edzéseket. A testzsír százalék (testsúly csökkentés) szelíd, de nagyon hatékony módszerével dolgozom, így a senior korosztályból is nyugodtan jelentkezhetnek hozzám  a hölgyek! Mivel két nagylányom van, a tini – huszonéves korosztály is közel áll hozzám.

Tanárként, édesanyaként, és edzőként is ismerem a problémáikat, örömmel motiválom őket az életmódváltásban. A NŐI-LÉT egyik szép, de nehéz időszaka a változókor. (Erről a témáról bővebben található cikkem a honlapon). Ebben az életszakaszban lévő vendégeimnek hatékony segítséget tudok adni hormonegyensúly tanácsadóként is. Sok lelki -fizikális negatív tünetre panaszkodnak a nők, amelyek megkeserítik a mindennapokat. Ezeken a problémákon (fejfájás, hőhullámok, alvási nehézségek, csontritkulás, nőgyógyászati betegségek) természetes gyógymóddal segítem át őket. Bátran fordulhatnak hozzám Nő társaim pszichés gondokkal is,  mivel a holisztikus szemlélet elkötelezett híve vagyok. A test-lélek elválaszthatatlan egységét figyelembe véve állítom össze az egyénre szabott edzésterveket.

Mottóm: “Amikor képes vagy arra, hogy segíts embertársaidon, ez a képesség megszűnik pusztán képesség lenni és felelősséggé válik.”

Személyi edző oldalról vissza a főoldalra

Translate »