Loading...

Az alakformáló edzés során tónusos izomzatot hozunk létre tetőtől talpig.

Több személyi edzőnk is foglalkozik az alakformáló személyi edzés programunkkal, próbáljátok ki, már egy hónap elteltével fogjátok látni a változásokat. Több hónap kitartó, rendszeres edzései után pedig el fogjátok érni kívánt alakot.

Alakformáló edzés

A 3 fontos tennivaló az alakformálásért és a tónusos testért

Alakformáló edzés, személyi edzés módszer

A női fitness világában a hölgyek jelentős része ma már nem csupán fogyni akar, hanem tónusos testet is szeretne. A köztudatban azonban több olyan elavult alakformáló edzés, személyi edzés módszer, tanács és tévhit is kering, aminek használata nem fogja a kívánt eredményt meghozni. Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, ahol tudsz kérdezni a tapasztalatokról.

Kardio edzés alacsony pulzusszámon vs. intervallum edzés

El kell, hogy érj egy bizonyos edzettséget ahhoz, hogy az intervallum edzéseket toleráld, ehhez pedig például a kardiovaszkuláris rendszer optimális állapota elengedhetetlen. Az alakformáló edzés programot az alacsony pulzusszámon végzett kardioval tudod kezdeni és edzettségedet fejleszteni (a max pulzusod kb. 60%-án), azonban később hiába töltesz órákat a futópadon ilyen tempóban. Ez ma már a testsúly csökkentés szempontjából elavult módszernek számít. Ha szeretnél rövidebb idő alatt, de hatékonyabb, utólagos zsírégető hatásában sokkal eredményesebb módszerrel edzeni,akkor válaszd az intervallum edzést, ahol is intenzív blokkok és mérsékelt terheléses blokkok folyamatosan váltják egymást. A blokkok intenzitása sok mindentől függ, például az életkorodtól, edzettségi állapotodtól, így mindenképpen kérd hozzá szakképzett személyi edző segítségét! Ráadásul az intervallum módszer eszköztára sokkal messzebb nyúlik egy futópadnál, így edzésed változatossá is tehető segítségével.

Magas ismétlésszám, alacsony ellenállással vs. Alacsonyabb ismétlésszám, magasabb ellenállással

Alakformáló edzés 11. 13. és 3. kerület
Alakformáló edzés

Vegyünk példaként egy közepesen túlsúlyos hölgyet körülbelül 15 kg súlyfelesleggel, aki a női alakformáló edzés során alacsony intenzitású kardio edzései mellett, 1-2 kg-os súlyokkal dolgozik. Mi fog történni? Nem fog tudni ilyen ellenállással megfelelő izomtömeget építeni. Valamint a kiegészítő edzései sem elég intenzívek, ahhoz hogy veszítsen súlyából. Azonban, ha a képességeihez mérten izmait megfelelő mértékben kezdi el terhelni, izomrostjai megkapják a megfelelő ingert ahhoz, hogy fejlődni tudjanak, ami már önmagában több energiát használ fel nyugalmi állapotban is. Így több kalóriát fog égetni a nap bármely szakában, így tehát az izomkeresztmetszet hiába nő, nem leszünk vastagabbak, csupán megváltozik a testünk zsír-izom aránya. A mérleg nyelve lehet, hogy nem kúszik lejjebb rohamos tempóban, viszont a centikben mérhető változás önmagáét fog beszélni.

4×12 vs. 3×12 + 8-10-12

Nem, ez nem egy matematikai feladat. Ha azonban jobban szemügyre veszed te is láthatod, hogy mi az első szembetűnő különbség a két oldal között. Az egyik jóval változatosabb, mint a másik. Rengeteg olyan edzéselv és módszer létezik, ami konkrétan a tónusos test elérését támogatja. Ha már elég komolyan edzel, javaslom, hogy dobd fel edzéseidet különböző módszerek szerint. Például egy négy sorozatból álló gyakorlatnál az első három sorozatot végezd 12-es ismétléssel, de az utolsó sorozatban végezz pihenő nélkül először 8 ismétlést, majd 10-et, végül pedig 12-t , méghozzá úgy, hogy egy nagyobb ellenállással kezdj, mint amit az előző három sorozatban használtál, majd fokozatosan csökkentsd az ellenállást a növekvő ismétlésszám mellett. Amellett, hogy változatossá teszi az alakformáló edzés programodat, mellette jóval hatékonyabb is így edzened, hiszen ez egy újfajta ingert biztosít a testednek, amelyre fejlődéssel fog reagálni izomzatod.

Vissza a főoldalra az Alakformáló edzés oldalról.

Translate »
Női fitness terem oldalunk tetejére