Személyi edzés idősebb korban

Személyi edzés idősebb korban

Személyi edzővel a legbiztonságosabb és leghatékonyabb!

Soha nem késő elkezdeni a mozgást. Edzeni nem csak 20, 30 vagy 40 évesen lehet, hanem 50, 60 év fölött is hamar válhatunk a mozgás szerelmeseivé. A hatékony edzés idősebb korban sem nehéz, ha ebben egy tapasztalt személyi edző segít. Ha pedig már régóta edzünk, fontos, hogy időskorban is megtartsuk ezt a jó szokásunkat, hiszen számos pozitív hatása van a rendszeres személyi edzésnek:

  • Javul az életminőség
  • Csökkenti a betegségek kialakulásának kockázatát
  • Csökkenthetjük a csontritkulás kialakulását vagy lassíthatjuk a folyamatot
  • Megőrizhetjük izomtónusunkat
  • Javíthatunk testtartásunkon
  • Megakadályozhatjuk, késleltethetjük erőszintünk csökkentését
  • Testileg és szellemileg is feltöltődhetünk

Jöjjön el hozzánk a SHE Fitness ingyenes felmérő személyi edzés órára, ahol mindent meg fogunk mutatni önnek.

 

Az edzés elkezdése, újrakezdése

Amennyiben most kezdünk bele az edzésbe vagy újrakezdők vagyunk, nem árt néhány fontos dologra odafigyelni. Elengedhetetlen, hogy ha valamilyen krónikus megbetegedésben szenvedünk (szív-és érrendszeri problémák, cukorbetegség, csontritkulás stb.), az edzés megkezdése előtt mindenképp konzultáljunk orvosunkkal.

Amennyiben minden adott ahhoz, hogy elkezdjük a mozgást, ügyeljünk arra, hogy betartsuk a fokozatosság elvét, azaz kezdőként az alap gyakorlatokkal indítsunk, ne pedig a legnehezebb feladatokkal. Célszerű egy képzett személyi edző segítségét igénybe venni, hiszen ő fel tudja mérni aktuális állapotunkat, figyelembe veszi korábbi sérüléseinket, és annak megfelelően állítja össze a személyre szabott mozgásprogramot.

Amennyiben korábban nem edzettünk, fontos, hogy megtanuljuk a gyakorlatok helyes kivitelezését, ez különösen fontos a sérülések elkerülése miatt. Idősebb korban ennek még kiemeltebb szerepe van, hiszen előfordulhat, hogy ízületi mozgástartományunk megrövidül, rugalmatlanok lesznek ízületeink, már kezdődő csontritkulás esetén is hamarabb törhetnek a csontjaink.

Hosszabb ideig tart a regeneráció, ezért érdemes több pihenőnapot beiktatni egy-egy edzés között. Ideálisnak mondható, ha egy héten 2-3 alkalommal mozgunk. Ne akarjunk minden nap egy komplett edzést végig csinálni, mert ha nem jut idő a pihenésre, akkor a vágyott cél ellenkezőjét fogjuk elérni.

Személyi edzés idősebb korban

 

Személyi edzés órák

Személyi edzés óráink inkább alacsonyabb intenzitásúak és 60 percesek, amelyek tartalmazzák a bemelegítést és a nyújtást is. A bemelegítés minden korosztály számára nélkülözhetetlen a személyi edzés elején, idősebb korban azonban kiemelt szerepe van. A Személyi edző segítségével felkészíti a szervezetet a nagyobb igénybevételre, fokozza a vérkeringést, izmai vérrel telítődnek meg, „beolajozzuk” ízületeit, ezáltal megakadályozhatjuk az esetleges sérüléseket. Edzéseink során arra törekszünk, hogy saját testsúllyal vagy kis súllyal hajtjuk végre a gyakorlatokat. Mivel kis ellenállással dolgozunk, az egyes gyakorlatoknál több ismétlést végezhetünk.

 

Edzés idősebb korban – Mire figyeljünk?

Idősebb korban ügyelnünk kell arra, hogy koordinációnk már nem a régi, ezért az instabil felületeket, szökkenő gyakorlatokat kerüljük. Ha egy stabil talajon végzett mozgás során bizonytalannak érezzük magunkat, személyi edzője segít majd, nyugodtan megkapaszkodhat a bordásfalban és úgy végzi majd a gyakorlatot. Ha úgy érezzük, hogy biztonságosan végre tudjuk hajtani a feladatot, akkor az nem megy a szabályos végrehajtás hatékonyságának rovására.

A 60 perces személyi edzés során nem szoktuk az állva/ülve és a talajon végzett gyakorlatokat felváltva végezni. Gondoljunk csak bele, hogy mennyire megerőltető lehet a szervezet számára a folyamatos talajra fekvés és újbóli felállás. A személyi edző segítségével általában először az álló feladatokkal fogja kezdeni, ezután térünk át a talajgyakorlatokra.

 

Személyi edzések kiegészítése

Nemcsak saját testsúlyos és kis súlyokkal végzett edzéseket lehet végezni, hanem ezek mellett kardió edzéseket is csinálhatunk, mint például a séta és az úszás. Ezzel változatossá tehetjük mozgásprogramunkat.

Ne feledkezzünk meg a nyújtásról sem. Minden mozgás végén alaposan nyújtsuk le minden izmunkat, ezzel elkerülhetjük az izommerevséget.

Láthatod, hogy időskorban is bátran lehet edzeni, soha nem késő elkezdeni a mozgást. Ajánlom mindenkinek, aki még csak gondolkozik rajta, hogy nyugodtan vágjon bele, vesztenivalója nincsen, csak pozitív irányba mozdulhat életünk. Sokat javul a sport által a fizikális és mentális egészségünk, ha pedig olyan mozgást választunk, ahol többen vagyunk, akkor egy szuper közösség tagjaivá válhatunk, amely szintén jó hatással van lelki állapotunkra is.

 

Szeretettel várunk a SHE Fitness személyi edzés óráira, ahol el fogod érni az óhajtott célt. Személyi edző csapatunk minden tagja arra koncentrál, hogy személyre szabottan kapd az edzés feladatokat, ezzel elősegítve a kívánt egyéni fejlődést.

További részleteket találsz itt >

 

If you are in Vienna you can also join our efficient personal training lessons at Gold Fitness Studios >>.

Wenn Sie in Wien sind, können Sie auch an unserem effizienten Personalisierte Fraune Fitness in den Gold Fitnessstudios >> teilnehmen.

 

Vissza a Személyi edzés idősebb korban blog oldalról a Blog főoldalra >

 

Vissza a Személyi edzés idősebb korban blog oldalról a SHE Fitness főoldalra >

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Translate »
Női fitness terem oldalunk tetejére