Egyéni női fitness – Vendég vélemény Kovács Marcsitól

Női fitness személyi edző vendég vélemény Máriától
Női fitness vendég Kovács Marcsi

Találkozásom a SHE Fitness élménnyel

A 2018-as esztendő sok változást hozott, de elsősorban a hivatali életemet érintette erőteljesebben a változás. A munkahely a régi ugyan, de új főnök, új munkatársak, új közeg.

Egy beszélgetés alkalmával az új főnököm említette meg, hogy személyi edzőhöz jár. Én erre akkor még csak annyit mondtam, hogy én is nagyon gondolkodom rajta, mert szükségem lenne rá, de ezt én úgy szeretném, hogy ne legyenek kíváncsi tekintetek. Azonnal mondta, hogy ez nem edzőterem és itt csak velem foglalkozik az edző. Itt már kezdett tetszeni a történet.

Az előző munkaköröm nem volt éppen feszültségmentes, én ráadásul stressz evő is vagyok. Nincs mit szépíteni elég szépen kikerekedtem, aminek már kezdeti fájdalmas tünetei is voltak. 2018. július 10-én szólt a főnököm, hogy most találkozik a személyi edzővel, ha gondolom, menjek vele és majd meglátom, hogy tetszik-e vagy sem. Előtte sosem voltam személyi edzőnél, nem tudtam, hogy mi vár rám. Ezen a napon találkoztam Katával és Lillával először. Lilla lett az edzőm és néhány nap múlva mentem is az első edzésemre. 🙂

A személyi edzés kezdése

Állapotfelmérés, mérleg, mérőszalag és fotózás, majd belevágtunk egy közös projektbe, amely a mai napig tart és még nagyon szeretném, ha sokáig tartana.

Augusztusban a mozgás mellé elkezdtem egy diétát is és eddig 27 kg-ot sikerült leadnom. 1 hónapos késéssel indult a diéta az edzéshez képest és már a diéta kezdetére 3 kg-ot sikerült magamról lemozognom. E mellé pedig a diéta során számolni kell a kalóriákat. A számolgatások során jöttem rá, hogy mennyi felesleges kalóriát ettem meg esténként vagy ezért, mert jó kedvem volt, vagy azért, mert nem volt jó kedvem.

Most érek lassan a diéta végére és most kell ezt az állapotot stabilizálnom. A habzsi-dőzsi evést továbbra is el kell felejteni, mert nincs az az edzésterv, amely érvényesülne a határtalan evéssel szemben.

Az edzések másik hatalmas hozadéka, hogy egy idő után elkezdesz magadnak tetszeni és elkezd kinyílni belőled a nő. Mivel tükör előtt dolgozunk, mindig látod magad edzés közben és egy idő után felfedezed saját magad. Meglátod azt, hogy a csípődről lement a párna, vékonyabb a lábad, súlyzós edzésnél meglátod a vállizmodat. Ott volt az eddig is, csak párnázott változatban, de ez most azért sokkal jobban tetszik.

Az edzés beépült a mindennapjaimba

Jelenleg heti 2 alkalommal járok edzésre és talán 1 alkalom volt, amikor nem került rá sor. Heti rutinná vált és ezt szeretném hosszú távon megtartani, sőt a heti 2 alkalmat 3 alkalomra emelni.

Sokan azzal a kifogással jönnek, hogy nincs rá idő. Időd arra van, amire akarod, hogy legyen. Engem kedden és csütörtökön nem lehet megingatni, mert edzés van. Az év végi hosszabb kihagyás után vártam is, hogy menjek, de már a megingás határához közeledtem. De tudatos voltam, január 3-án ott voltam edzésen és a megingás már nincs.

A másik dolog a tudatosság, hogy akarom csinálni és akarok változni. A változáshoz pedig a személyi edző mellett én is kellek és a tudatos változni akarásom. Ha ez megvan, akkor jönni is fog a változás is. A változással egyre jobban tetszeni fogsz önmagadnak ez pedig az arcodon fog látszani. Sokan kérdezték, hogy mi történt velem, hogy ekkorát változtam és sokan azon csodálkoznak, hogy nem lett ráncos arcom és nem lóg a bőröm. Mert közel 30 kg-nak azért volt térfogata. Erre mindig csak annyit válaszoltam, hogy mozogni kell, és a mozgással lehet ellensúlyozni a bőr esetleges rugalmatlanságát.

Ha tudatos és kitartó vagy, akkor a változást elkezdik mások is észrevenni. Ha tetszel önmagadnak, növekszik a női önbizalmad, elkezded magad viselni és akaratlanul is mosolyogsz. Ez pedig észreveszik mások is és egyre többen jegyzik meg, hogy jól nézel ki. Én erre annyit szoktam válaszolni, hogy köszönöm, így is érzem magam, amire azt válaszolják, hogy ez látszik is. Kell ennél nagyobb dicséret, főleg amikor ezt egy nő mondja egy nőnek? 🙂

A sikerhez vezető út

A változáshoz tehát elszántság kell, hogy akarj változni és akarj mozogni. Ehhez jön az étkezésben tanúsított fegyelem és a kitartás. Nem az első két alkalom után kell várni, hogy egy topmodell néz vissza a tükörből, sok végig izzadt edzés kell hozzá. Én júliusban kezdtem el edzeni és kb. novemberben vettem észre először, hogy megvillant a combizmom, azután edzés közben észrevettem a vállizmomat és így fokozatosan észrevettem magamon a változásokat.

Minél többször és minél hosszabb ideje edzel, annál jobban meglátod magadon a változást, aminek örülni fogsz és örömmel viseled a tested, amit viszont mások is észre fognak venni és jön a pozitív visszacsatolás, amely doppingszerként hat.

Hát ilyen ez, de nagyon jó és mindenkinek kívánom, hogy élje át azt az átváltozást, amit most én élek át.

Említettem, hogy a sikerhez kellek én, aki végzi a gyakorlatokat, de kell bizony egy szakember, aki folyamatosan figyel rád, hogy mit hogy csinálsz. Lillával minket összesorsolt az élet, de nagyon jól tette! 

Első alkalommal megmért, megkérdezte, hogy mit szeretnék, és ennek megfelelően állítja össze minden egyes alkalommal az edzéstervemet.

Személyi edző fontossága

Sokan azt gondolják, hogy nincs szükségük személyi edzőre, mert hát ők tudják, hogy mit és hogyan kell csinálni. Mindenkit megnyugtatok, hogy kell a személyi edző, mert nélkülük nem tudjuk helyesen elvégezni a gyakorlatot. Nagyon sokszor egy hajszálnyi mozdulat kell ahhoz, hogy a hatás ott legyen érezhető, ahol annak kell.

Lilla hatalmas odafigyeléssel állítja össze a tervet és az edzés folyamán is kérdezi, hogy fáj-e valahol, érzem-e, hogy feszül a hasam, a lábam, a karom. Húzzam be a hasam, feszítsem meg a fenekem, egyenesen üljek az evezőpadon és a lapockámat zárjam. Ilyenkor mindig rendezem a soraimat és tényleg más a hatás.

Lillával egy nagyon jó bizalmi viszony alakult ki közöttünk, már látja rajtam, ha valami nem stimmel. Beszélgetünk edzés közben, de ha csendben maradok, akkor azonnal kérdezi, hogy mi a baj? Nem szokott gond lenni, csak akkor maradok csendben, ha nagyon koncentrálok, vagy ha fáraszt a beszéd.

Az edzésen kívül étkezési tanácsokkal is ellát, hogy mi az, amiből próbáljak kevesebbet enni és mire helyezzek nagyobb hangsúlyt. Tényleg mindenre figyel folyamatosan és maximálisan rábízom magam. Nekem a térdem az, mit bemelegítéskor jobban be kell olajozni és biciklinél külön hallgatja, hogy mennyire kattog a térdem. Ha nem személyi edzővel csinálnám az edzéseimet, nem tartanék itt, ezt nagyon érzem. Nagyon fontos, hogy a gyakorlatok hatékonyak legyenek és jótékony hatásuk az edzést követően se maradjanak el. Ezt viszont mi magunktól nem tudjuk, kell a személyi edző segítsége és én nagyon örülök a Lilla segítségének és mindig azt mondom az elért eredményeimmel kapcsolatban, hogy ez egy csapatmunka eredménye. Nagyon örülök az eddig elért eredmények és nagyon köszönöm innen is a Lilla segítségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Translate »
Női fitness terem oldalunk tetejére