A női fitness és a stressz

A női fitness szerepe az életmódváltásban és a munkahelyi és általános stressz leküzdésében.

Páros női edzés 11. 13. és 3. kerület
Páros női edzés

A XXI. század talán legégetőbb problémája a stressz, és annak helyes kezelése. Ma már tudjuk, hogy az egyik leggyakoribb megbetegítő ok. Számtalan módszer létezik a leküzdésére, csillapítására, de talán mindegyik köthető mozgáshoz – sporthoz.

Kutatások bizonyítják, mennyire fontos életünkbe építeni a rendszeres mozgást. A legtöbben abba a hibába esnek, hogy a külcsín és a külvilág elvárásai szerint formálják a testet, miközben a legfontosabb szegmense a testkultúránk kialakításának: az egészség. Ép testben ép lélek, tartja a mondás, ezt tartsuk mi is szem előtt!

A rendszeresség nagyon fontos tényező, egy idő után a test-lélek összhangba kerül, öngyógyító folyamatok zajlanak le, minden egyes mozgatással – mozgással, lépésenként közelebb kerülünk egészségünk megóvásához. Az aktívan sportoló embereknél a sejtek öregedése lelassul, így azok nagyobb élettartammal bírnak. Mozgás hatására fokozódik a vérkeringés, így több oxigén és tápanyag áramlik a bőr sejtjeihez. Nő a tüdőkapacitás, javulnak a légzési funkciók. Rendszeres fizikai aktivitás hatására a szívizom megerősödik, nő a szív teljesítőképessége, így csökkenthetjük a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Csökken a magas vérnyomás kialakulásának veszélye, illetve javítja annak állapotát.

Rendszeresen végzett testmozgással megelőzhető, illetve kordában tartható a 2-es típusú cukorbetegség. Az edzés hatására megerősödnek az izmaink, ennek következtében a csontok védettek lesznek a sérülésektől. A fejlettebb izomzat ugyanakkor stabilitást ad, javítja az egyensúlyt és a koordinációt. Gondoljunk csak bele, mindenki arra vágyik, hogy idősebb korában is egészséges és aktív legyen. A kulcs egyszerű hozzá: mozgás – mozgás – mozgás. Az orvosi receptre írt gyógyszerre pénzt költünk, és hiszünk a gyors gyógyulásban, kiváltjuk, bevesszük. A mozgást nem lehet receptre írni, és ha így is lenne, a lustaságunk felülírja sok esetben. Éppen ezért, először döntsön az agyunk, és döntsön jól!

Szavazzon az egészségre, és az ehhez vezető útra! Nehezebb lesz betartani, mint egy vény kiváltását, de lebegjen szemünk előtt a hosszútávú cél! Ne féljünk személyi edző segítségét igénybe venni, ők jobban motiválnak több esetben, mint mi önmagunkat. Illetve segítenek elsajátítani a helyes mozgástechnikákat, amelyek a sérülések elkerülése végett kiemelten fontosak!

Tegyük fel a kérdést magunknak:
– Jól akarom érezni magam a bőrömben?
– Mosolygós, életvidám maradok?
– Könnyedén akarok mozogni?
– Egészséges szeretnék lenni, maradni?

Ha csak egyetlen igen is van a fenti kérdésekre, akkor bizony csatlakozzunk ahhoz a mozgásformához, ami nekünk szimpatikus! Érezzük jól magunkat a helyzetben, és ne feledjük a rendszerességet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Translate »
Női fitness terem oldalunk tetejére