Edzés Nőknek az ( át ) VÁLTOZÁS korában

Köztudott,hogy a sport, a mozgás mennyire fontos minden életkorban. A mai modern életvitel káros hatásainak kompenzálásához, egészségünk megőrzéséhez, javításához, de még a betegségek megelőzése miatt is elengedhetetlen a rendszeres mozgás, ami legalább heti 2 alkalmat foglal magában.

A NŐI lét minden életkorban különleges kihívást jelent számunkra (néha -gyakran Férfi társainknak is). Női személyi edzőként több mint egy évtizede foglalkozom a női test- lélek karbantartásával. Pontosan tudom, milyen nehézségeken megy át mindenki 40-50 évesen.

Ennek a korosztálynak szinte élet-létkérdés a sport ,különösen az egyénre szabott személyi edzés. Mint tudjuk sosem késő elkezdeni…..42 éves kor után ( sajnos ma mar akár sokkal korábban is: (kezdi jeleit ,tüneteit mutatni a változó kor. Valóban sok lelki-fizikális probléma jelentkezik ilyenkor, ezt felesleges tagadni, tűrni, elviselni. A hormonális szint ingadozása miatt sok “apró” jelet éreznek a  nők. A tünetek nagyon sokfélék és különbözőek.

Megemlítem a fontosabb problémákat :
1. A menstruációs ciklus lerövidülhet, vagy hosszabb, fájdalmasabb lesz.
2. A hormonszint lecsökken, ez éjszakai hőhullámokat okozhat.
3.Fejfájás jelentkezhet, megmagyarázhatatlan hangulatingadozás, depresszió kínozza a nőket.
4. Indokolatlan hasi elhízást lehet tapasztalni .

A kellemetlenségek és különféle problémák megelőzésére illetve megszüntetéséhez remek gyógymód a mozgás .Nevezzük nevén a dolgokat!
Milyen pozitív változások érhetők el a rendszeres sportolással?
1. Az ingadozó hormonszint harmonizálódik
2. Megszűnnek a hőhullámok
3. Javul az alvás minősége
4. Fejfájás, depresszió, lehangoltság eltűnik
5. Lelassul a csontritkulás, hízás, ízületi kopások mértéke
6. Az izomzat újra “feléled”,az izom leépülés folyamata lelassul
7. Beindul a fogyás, csökken a a testzsír százalék

Ezek a legfontosabb pozitív hatások ,amelyek már az első pár alkalommal érzékelhetők ! A személyi edzés pedig nagy segítség ,mert az egyénre szabott fizikális átmozgatás mellett lelki – mentális tanácsadás is segíti a változás korát elérő nőket.

One thought on “Edzés Nőknek az ( át ) VÁLTOZÁS korában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Translate »
Női fitness terem oldalunk tetejére