Hogyan tartsd meg a motivációd az edzések során? Mit is nevezünk motivációnak?

Belső és külső tényezők, amelyek ösztönzik az embereket és energiát adnak nekik, hogy folyamatosan érdeklődjenek, elkötelezettek legyenek a feladatuk iránt, és céljuk elérésére törekedjenek.

Mindenki ismeri azt , amikor fellelkesül valami iránt, majd ez az érzés alábbhagy, a motiváció szépen lassan elhalványul. Derítsük ki, mik a leggyakrabban felmerülő okok a motiváció elvesztéséhez.

Reális célok
A legtöbb ember ott rontja el az edzésprogramját és diétáját, hogy túl szűk időintervallumra megvalósíthatatlan célokat tűz ki magának, túl rövid időn belül szeretne lefogyni, megizmosodni. Az első és az egyik legfontosabb dolog az, hogy reális célokat tűzzünk ki magunk elé.

Megfelelő támogatás
Mindenkinek szüksége van pozitív energiákra, motivációra, ami átlendít a kezdeti nehézségeken, ebben akár egy edzőtárs, akár egy személyi edző szakember nagy segítségedre tudnak lenni. Ne feledkezzünk meg a gyakorlatok helyes kivitelezéséről sem. Edző segítségével nem csak a mentális támogatást kapod meg, hanem kialakul benned egy helyes mozgáskivitelezési  minta is, amely célod eléréséhez és egészséged megőrzéséhez is elengedhetetlen.

Sose add fel!
A súlyvesztés nem megy azonnal, mindig csak egy kis súlyt veszítesz, ami nem baj, hiszen a fogyásnak ez a természetes folyamata. A türelem és a kitartás, két nagyon fontos eleme céljaink elérésének és motivációnk megtartásának.

Higgy magadban!
Hidd el, hogy képes vagy rá! Ne félj attól, hogy nem fog sikerülni, mert ezekkel a negatív gondolatokkal bevonzod az ellenkezőjét annak, amire valójában vágysz ! Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez éltünk minden területére igaz.

Jutalmazd meg magad!
Egy forró fürdő vagy egy masszázs ellazítja a testedet, lelkedet. Ezek a dolgok, afféle motiváló élményként lebeghetnek a szemed előtt, mikor már nagyon el vagy fáradva edzés közben. Tehát a hosszútávon fenntartott motiváció elengedhetetlen céljaink megvalósításához. Ahhoz, hogy motivációnkat megtartsuk először el kell merülnünk önmagunkban és megfogalmazni mit is szeretnénk valójában, s elhinni, hogy képesek vagyunk rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »